Szent Imre Schola bemutatása

A Dunakeszi Szent Imre Schola több mint 20 éve alakult, jellemzően ifjúsági szentmisék zenei szolgálatára, táborozások alkalmaira. A szentmiséken kezdetben 2-3 dallal vettünk részt, a többi ének orgonakísérettel ment, sok éve már komplett zenekaros szentmiséink is vannak. Ifjúsági zenekarként indultunk, de az idő múlásával több idősebb tagunk is lett az ifjúság mellett. A zenekar összetétele folyamatosan változik, jelenleg négy gitár, egy cselló, egy dob két fuvola és egy hegedű szerepel hangszerként. Alapvetően 4-6 énekesünk van, de minden alkalommal sokan segítenek a vokálban.
A szentmiséken igyekszünk ismertebb dalokat játszani, mivel elsődleges szempont a hívek bevonása a közös éneklésbe. Egyházközségünkben havonta legalább egy szentmisén szolgálunk kizárólag a zenekarral kísérve a liturgiát. Évente több alkalommal van közösségünkben zenés Szentségimádás, amelyeken közreműködünk, de tartottunk már dicsőítő koncertet az Ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthonban is.
Jelenleg 2 hetente szerdán este 7-től vannak a próbáink, amelyek mindig jó hangulatban telnek. Csapatunk barátságos és nagyon vidám. Keressük és tanuljuk az új dalokat, csiszolgatjuk, díszítgetjük a régieket. Bárki a csapat tagja lehet, közösségünk nyitott, nem kell, hogy zenei előképzettséged legyen, jöhetsz hozzánk énekelni, vagy bármilyen hangszerrel, amin tudsz játszani.

Vezető: Kálóczi László (Lóczi)