Szent Imre Futókör bemutatása

futokorA Szent Imre futókör 2017-ben alakult, bárki csatlakozhat, akit érdekel a futás, vagy szeretne fejlődni de egyedül nem tudta rászánni magát. A csoportos futások alkalmával beszélgetésekre is van lehetőség, ahol a technikai és edzésformákban tudunk tapasztalatokat cserélni, de a mindennapi felmerülő témákról is szívesen beszélgetünk.

A futókörös alkalmak mindig a közös Facebook Messenger csoportban szerveződnek, ahová, ha jelentkezel felveszünk, nincs rendszeres bevált időpont,ám általában szombatonként este 18:00-kor tartjuk őket. A helyszín szintén változó, jellemzően Dunakeszin belül aszfalton-bicikliúton, vagy a Fóti Somlyó-n terepen edzünk.
A csoporttagok egyénileg szoktak versenyekre nevezni, ahova mindenki a kitűzött cél szerint vállal felkészülést.

És ha a csatlakozás előtt még egy kis bátorításra volna szükséged, csak olvass tovább! 🙂

1. Kedves Krisztusban Testvéreink!

Az elsődlegesen fontos lelki életünk mellett, fordítsunk komoly hangsúlyt a testünk állapotára is, hisz tudjuk: ép testben ép lélek. Tehát igenis oda kell figyelnünk testünk állóképességére is! Csak komoly lelki erővel, Krisztusi segítséggel tudunk győzni testünk bűnös kívánságai felett! Ezt a csatát mind az egyéni, mind a közös futóedzésekkel, együttléteinkkel, erőnk, tapasztalataink megosztásával vívjuk, tesszük. Bíztatjuk egymást, motiváljuk egymást, hogy küzdjünk a magunkban lévő gyengeségek, megkötözöttségek, bűnök ellen, amik ordító oroszlánként itt ólálkodnak és azonnal felfalnak minket, ha hagyjuk, vagyis ha a lélek vagy a test "elfárad".
"Csak egy rosszabb dolog van annál, ha futni megyünk,
mégpedig az, ha nem megyünk futni!"
Csatakiáltásunk, jelmondatunk, vezérelvünk így hangzik:
„A pályát végigfutom.
A jó harcot megharcolom.
A hitemet megtartom.” (2 Tim 4,7)

2. Kedves Futásban Testvéreink!

MOTIVÁLJUK és SEGÍTSÜK EGYMÁST,
Tanuljunk EGYMÁSTÓL,
Jó gyakorlatokat osszunk meg EGYMÁSSAL,
mindez azért, hogy saját MAGUNKAT lefussuk, legyőzzük gyengeségeinket Krisztusban!
Tanulnunk kell egymástól, összetartani, egy irányba tekinteni!
És olyan jó, hogy EGY A MI KIRÁLYUNK!
Ezért bármit írunk, teszünk:
PRÓBÁLJUK MEG AZ ÚR DICSŐSÉGÉBEN ÍRNI, OLVASNI és TENNI, hisz mi AZ ÚR DICSŐSÉGÉBEN KELL DICSEKEDJÜNK!
Persze az ördög nem alszik, ordító oroszlánként támad ránk, s próbálja kikezdeni hitünket, szeretetünket, egységünket, ezért legyetek erősek, ne hagyjátok! A cél: A Szentlélek által lássunk, halljunk és létezzünk és uralkodjunk magunkon!
Szent Pál Filippi 3:14 leveléből:
"Egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve FUTOK egyenest a cél felé, ISTEN mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért."
Fussunk tehát együtt, egymásért! Fussunk együtt lelkileg és fussunk együtt fizikailag is Isten dicsőségére!
A Szent Imre Futókör FB csoport nyitott, csatlakozzatok bátran! Ide várjuk a tapasztalatokat, eredményeket, jó gyakorlatokat, tanácsokat, versenyajánlásokat is.

Medve Gábor