Szent Mihályos házascsoportok bemutatása

Közösségünk célja, hogy összekösse a krisztusi értékeket valló és élő, a dunakeszi plébániai közösségekhez tartozó és hasonló élethelyzetben levő házaspárokat/családokat egymással. Az alkalmakon van, hogy egy-egy témát boncolgatunk pl. házastársunk értékeinek felfedezése és elismerése, egymás jobban megismerése; a házastársi kommunikáció fontossága és az ezzel kapcsolatos tapasztalataink/nehézségeink; Isten szerepe az életünkben; gyermekeink/leendő gyermekeink keresztény módon történő nevelgetése stb.; vagy van, hogy kötetlenül beszélgetünk - „hogy vagy” körök.
Örömmel tapasztaltuk, hogy az alkalmaknak köszönhetően nemcsak, hogy közelebb kerülünk házastársunkhoz, de barátságok is szövődtek a családjaink között, számíthatunk egymásra és hordozzuk egymást imáinkban.
A kezdő házas/családos csoport főleg azoknak szól, akiknek még nincs gyermekük, vagy ha van, akkor az nem idősebb óvodás korúnál.
Kéthetente találkozunk csütörtökönként 6-tól 8-ig a Krisztus Király Katolikus Általános Iskolában. Gyerekvigyázás van a helyszínen a fiatal házas csoportos gyerekekkel egy teremben, ha szükséges. A következő alkalmak véglegesítésére egy közös Viber csoportban kerül sor a találkozók időpontjai előtt – itt jelzik a tagok, hogy kik tudnak vagy éppen nem tudnak jönni (pl. betegség vagy egyéb személyes okok miatt).
Csoportunk 2021. novemberétől működik, és még van kapacitás korlátozott létszámban más házaspárok befogadására, viszont ez minden esetben egyeztetésre kerül a tagokkal.

Felelős, akinél érdeklődni lehet: Farkas Aliz (Liza)