Szent Imre Foci bemutatása

Már több mint egy évtizede működik a Szent Imre Egyházközségen belül szerveződő rendszeres heti labdarúgó alkalom Szent Imre foci néven. Jelenleg kedd esténként 20:15-21:45 között a Szép Ernő utcai műfüves pályán játszunk a Fazekas Mihály Iskola mellett. A pályát a Dunakeszi Közüzemi Kft-től magánszemélyként béreljük, a részvétel önköltséges, így a bérleti díjat a résztvevők között havonta osztjuk el. A pálya nagyságából adódóan legalább 10, legfeljebb 12 játékos játszhat egyszerre a játéktéren. Emellett többször is előfordult, hogy 12-nél többen jöttünk össze, ilyenkor folyamatos cserével játszunk, ami egy ekkora pálya és ilyen hosszú játékidő mellett teljesen elfogadható.

Az utóbbi időben a résztvevők nem kizárólag a Szent Imre Egyházközségből jönnek, amely annak köszönhető, hogy sokan kiöregedtek, nem mindig érnek rá vagy idővel máshová költöztek, így barátokat, ismerősöket hívtunk. A legfiatalabb tagjaink még gimnazisták, a legidősebb 54 éves, így az átlagéletkor ideális 😊

A Szent Imre focicsapata, amelynek tagjai a keddi focin résztvevők közül kerülnek ki, minden évben részt vesz a már hagyományos Szent Mihály kupán. Eddig két alkalommal végeztünk az első helyen, legutóbb 2022-ben.

A betegségek, egyéb programok miatt sok esetben nem jön össze a létszám, így elmarad az alkalom, továbbá a lesérülők, kiöregedők helyére is szükség lehet a pótlásra, ezért várjuk új tagok jelentkezését akár más egyházközségből is - ha a Szent Imre csapatban otthon érezné magát. Jelenleg az állandó tagok közül 4-5 fő is 20 év alatti, így a felnőtt kor küszöbére érő fiataloktól a 40 feletti édesapák korosztályáig várjuk a jelentkezőket.

Felelősök: Vörös Álmos Módli Bendegúz