Óvodai hittancsoportok bemutatása

Az idén szeptember végén újra lehetőség lesz gyermeküket katolikus hittan foglalkozásokra beíratni. Foglalkozásokon hitünk alapjaival ismerkedhetnek meg a gyermekek, a gyerekek életkorának megfelelő módon. A foglalkozáson gyakran van bábozás, illetve színezés is, megtanulják az alap imádságokat, a katolikus köszönést, énekeket, valamint Jézus életét, csodáit is.

Szeretettel várom közép csoportoktól a gyerekek, jelentkezését. Esetenként jöhetnek kisebb gyerekek is, amennyiben szeretnek színezni.

A következő óvodákban tartunk katolikus hittan foglalkozásokat:

Szent Mihály (Főplébánia):

-Eszterlánc Óvoda

Körmendiné Király Katalin

Szent Imre (Alagi) Plébánia:

- Alagi Óvoda

- Aranyalma Óvoda

- (Kerekerdő, Posta utcai Óvoda). Ha igény van rá akkor indul foglalkozás. A csoportok létszáma el kell hogy érje a min. 6 főt. 

- (Vasút a Gyermekekért Alapítványi Óvoda:) Ha igény van rá akkor indul foglalkozás. A csoportok létszáma el kell hogy érje a min. 6 főt.

 

Jézus Szíve (Gyártelepi Plébánia):

- Játszóház Óvoda

- Gyöngyharmat Óvoda

- Meseház Óvoda

- Piros Óvoda

Sréderné Devecz Valéria 

Szent Erzsébet Katolikus Óvoda:

Minden hétfőn 9-től ovis hittant tart Laci atya a nagycsoportos korosztálynak Picúrral, egy kedves kis bábfigurával. A többi csoportban az óvónők tartják a heti alkalmakat. Nagyobb ünnepekhez kapcsolódóan az egész óvodát megmozgató ünnepi alkalmakat tartunk. Gyerekmisére is várjuk a gyermekeket szüleikkel együtt az első-második vasárnapokon a Szent Imre templomba, a harmadik-negyedik vasárnapon a Szent Mihály templomba fél 11-re, ahol szintén találkozhatnak Picúrral, a Nagyszerűvel. Nyáron nincs külön gyerekeknek szóló prédikáció, de a családokat ugyanúgy várjuk, hogy a gyermekek megszokják a liturgia felnőttes világát is.