1117. Szent Imre Cserkészcsapat bemutatása

Cserkészcsapatunk nyitott a hitünk és értékeink felé elköteleződésre készséges gyerekek és fiatalok irányában, bármely plébániáról jöjjenek is. Csapatunkat 10 éve alapította Szabó József atya azzal a céllal, hogy a Szent Imre plébánián legyen egy vonzó közösség, ami megtartja a fiatalokat a plébánia közelében. Az azóta eltelt időben felnőtt egy generációnyi vezető, akik jelenleg a vállukon viszik a csapatot és az egész városból érkeznek hozzánk diákok.
A Magyar Cserkészszövetség ifjúságnevelő munkájának fontos eleme a kisközösségi (őrsi rendszer), a cselekedve tanulás és a vonzó programok a természetben. Csapatunk elsős korosztálytól fogad gyermekeket, felső korhatár alapvetően nincs. A központunk a Szent Imre templom és plébánia, jelenleg 130 fő a létszámunk.

Az év során az őrsök hetente vagy kéthetente egyszer gyűlnek össze, egy vagy másfél óra időtartamra. Az őrsi foglalkozások időpontjai nagyon változóak, az év elején az őrs tagjai és az őrsvezető közösen egyeztetnek időpontot. A foglalkozások helyszíne is őrsönként változik, 2023-ban a katolikus iskolában és óvodában, valamint a Szent Imre plébánián tartjuk őket.

Toborzási időszakban (szeptembertől október végéig) nyitottak vagyunk új tagok csatlakozására, elsős kortól felfelé.

Már működő őrsök listája:
Nefelejcs őrs
Kankalin őrs
Róka őrs
Hiúz őrs
Bodza őrs
Kaktusz őrs
Mókus őrs
Farkas őrs
Szeder őrs
Jaguár őrs
Páfrány őrs
Vidra őrs
Gesztenye őrs
Kobra őrs
Orgona őrs
Süni őrs
Kamilla őrs
Pitykegomba őrs

Módli Bendegúz