Csendes Szentségimádás bemutatás

Fontos az Úr jelenlétében lecsendesíteni a szívünket. Az a fontos, amit Isten mond, fontosabb annál, amit mi mondunk neki. El kell hallgatnunk, meg kell hallgatnunk Őt, és meg is kell hallanunk, hogy mit mond, mert Ő állandóan szól hozzánk (az Igében, a lelkiismeretünkön, a körülményeken és találkozásokon keresztül), és ezután meg is kell tennünk akaratát.
Sokszor nehéz kibírni eszköztelenül, csöndben, de pont eközben tudja Jézus megmutatni sötétségeinket, hogy oda is beáraszthassa világosságát, és gyakran ilyenkor szokta bölcs orvosként feltárni és kitisztítani a sebeinket. Így tudjuk megtapasztalni azt, amit Ady Endre is írt:
“Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten.”

  • Csendes szentségimádások rendje
    (Nyáron nincsenek ezek az alkalmak!)
    Kedd: Szent Imre templom, 7.00 szentmise, szentségimádás
    Péntek: Szent Imre templom, 7.00 szentmise, szentségimádás
    Szombat: Nepomuki Szent János kápolna, 20.00 - 21.00 Szentségimádás

2023. decemberében Dicsőítés és Szentségimádás Iskoláját indítottunk 12 alkalommal minden hónap második szerdáján a Szent Imre templomban.

Az alkalmak programja:
19:00 - köszöntés
19:02 - dicsőítés
19:32 - előadás
20:00 - csendes Szentségimádás
20:30 - imatapasztalat megosztása kiscsoportban
20:58 - Zárszó, záróáldás

Akik csak a dicsőítésen, vagy csak a tanításon és a csendes szentségimádáson vesznek részt, azok közben elmehetnek, vagy jöhetnek csak arra a programra.

Az alkalmak időpontjai: dec. 13., jan. 10., febr. 14., márc. 13., ápr. 10., máj. 8., jún. 12., júl.10, aug. 14., szept. 11., okt. 9., nov. 13.