Szent Imrés férfi cursillos csoportok bemutatása

A Cursillo egy vallási mozgalom, amely eredetileg Spanyolországban alakult ki az 1940-es években. A szó jelentése "rövid tanítás" vagy "rövid kurzus", és egy hétvégi lelkigyakorlatot jelent, amelyen a résztvevők megtapasztalhatják Isten szeretetét, a hitük elmélyül és erősíthetik közösségi kapcsolataikat.

Dunakeszi Szent Imre egyházközösségben 2021-ben alakult meg - végzett férfi cursillistákból - a férfi Cursillo-s kisközösség, amely férfiak részére tart közösségi alkalmakat havonta egyszer.

A férfi Cursillo -s kiscsoportok a közösségi támogatás és a hitük elmélyítése mellett lehetőséget adnak a férfiak közötti erős kapcsolatok kiépítésére..

A férfi Cursillo-s kiscsoportban a résztvevők megoszthatják egymással a férfiak életéből fakadó kihívásokat, örömöket és megtanulhatják hogyan erősítsék meg a hitüket és a közösségi szolgálatot a mindennapi életben.

A Szent Imre férfi Cursillo közösségének tagjai többségükben családosok, de nyitott fiatalok és egyedülállók felé is. A közösség befogadó jellegének köszönhetően mindenki számára lehetőséget kínál a csatlakozásra - aki vállalja, hogy rövid időn belül elvégzi az egy hétvégés Cursillo lelkigyakorlatot.

Amennyiben csatlakozni szeretnél kis közösségünkhöz, jelentkezz bátran!

Csoportjaink:
Szent Imre Plébánia hétfői férfi cursillos csoportja:

rendszeresség: kéthetente, időpontok: hétfő 20.30
helyszín: Kápolna utca 12
Jelenleg 5 fő középkorú tagja van. Alapvetően zárt csoportként működik a bizalmi légkör igénye miatt, de egy-egy embert időnként be tud fogadni. A csoportvezetővel kell egyeztetni, ha valaki szeretne csatlakozni, mert pl. cursillo-t végzett.
Csoportvezető: Szép Tamás

Szent Imre Plébánia keddi férfi cursillos csoport:
rendszeresség: havonta, időpontok: 19:00 vagy 20:00 egyedi egyeztetés alapján
helyszín: Kápolna utca 12.
Jelenleg 9 fővel, alapvetően zárt csoportként működik a bizalmi légkör igénye miatt, de egy-egy embert időnként be tud fogadni. A csoportvezetővel kell egyeztetni, ha valaki szeretne csatlakozni, mert pl. cursillo-t végzett.
Csoportvezető: Bene Béla