Keresők, katekumenek csoportjának bemutatása

Kéthetente hétfőn 19:00-kor találkozunk a Szent Imre plébánián és 20.15-ig vagyunk együtt, kb. nyolcan.
Másik csoportunk pedig csütörtökönként 14 órától 15 óráig a Krisztus Király Általános Iskolában (ez utóbbi csoportba szülők és pedagógusok is érkeznek a városból). 

A csoport tagjai olyan felnőtt keresők, akik bizonytalanok a hitükben, s rengeteg kérdésük van, s ezeket szeretnék valahol feltenni, vagy, akik gyermekként nem részesültek a keresztség, az elsőáldozás vagy a bérmálás szentségében, és most szeretnének felkészülni ezek befogadására, esetleg más felekezet szerint lettek megkeresztelve, de most katolizálnának és olyanok is, akik ugyan minden szentségben részesültek, de úgy érzik, hogy ezeken inkább “átestek”, de nem vált igazán személyessé vagy tudatossá a hitük.
Fontos, hogy először megismerjék Isten szeretetét és hitünk válaszait az élet nagy kérdéseire, közben begyakorolják a személyes Istenkapcsolatot, és tevékeny tagjává váljanak a keresztény közösségnek.
Fontos szerepe van tehát a katekumenátusnak (a keresztségre való előkészületnek), mely a hitbe és a keresztény életbe való bevezetés, és ezzel előkészíti az embert Isten ajándékának fogadására a keresztségben, a bérmálásban és az Eucharisztiában.

A csoport nyitott, mindenkit szeretettel várunk. Előtte 18:00-kor a Kápolnában Szentmise van, érdemes ezt a lehetőséget is kihasználni az Úrral való találkozásra.

Jelentkezni nem szükséges (bár örömmel vesszük), az aktuális hirdetésekben mindig benne van a következő alkalom, oda lehet becsatlakozni.

Jelentkezni lehet itt: Dr. Farkas László atya