Elsőáldozás

A 2024-es elsőáldozásra való jelentkezés már lezárult, a felkészítés ősszel megkezdődött.

Nyár végén lehet majd a 2025-ös őszi elsőáldozásra jelentkezni.

A már jelentkezetteknek fontos információ:

  1. A keresztleveleket (vagyis a gyermek keresztelése helye szerint illetékes plébánián kiállított anyakönyvi másolatokat), vagy ha ennek beszerzése nem megoldható, akkor a keresztelési emléklap másolatát kérjük papíralapon a gyermek hitoktatójának adják le legkésőbb június végégig! (Ha esetleg elektronikusan kapják meg a keresztleveleket a plébániáról, vagy nem tudnák kinyomtatni olvasható minőségben, akkor e-mailben küldjék tovább az illetékes plébániai iroda emailcímére. Szent Imre  templom: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Szent Mihály templom: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  2. Amennyiben a gyermek nem Dunakeszin lakik, de itt lesz elsőáldozó, akkor a lakóhely szerinti illetékes plébános hozzájáruló nyilatkozatát is kérjük a fenti határidőre a hitoktatókhoz eljuttatni ahhoz, hogy a gyermek nálunk lehessen elsőáldozó. (Ez ügyben az illetékes plébánost kell felkeresni. Dunakeszin lakóktól a Jézus Szíve Plébániához tartozók esetén sem kell külön hozzájárulást beszerezni.)
  3. Ha abban a templomban lesz a gyermek elsőáldozó, ahol keresztelték, elegendő a keresztelési emléklap másolatát leadni a hitoktatónak. Amennyiben ezt nem találják, kérjük keressék fel az illetékes plébániai hivatalt az irodai e-mailcímen adategyeztetés céljából. (Egyéb, adminisztratív kérdés esetén is ők kereshetőek a fenti e-mail címen vagy telefonon: Szent Imre Plébánia +3630-676-74-91; Szent Mihály Plébánia +3630-648-58-06.)
  4.  A gyermek szentmisenaplóját folyamatosan, nyáron is vezetni kell és be kell majd mutatni a hitoktatóknak!